INSPANNINGSTEST OF CONDITIETEST

Waarom een inspannings – of conditietest

De winnaar heeft een plan, de verliezer een excuus, is één van mijn motto’s. “Wat je doel ook is of je nu de Amstel Gold race wilt fietsen, wilt herstellen na een langdurige blessure of optimaal vet verbranden/afvallen. Zonder plan en meetpunt is het behalen van je doel een stuk lastiger. Daarom maken wij graag gebruik van de inspanningstest”.

Opbouw inspanningstest bij T3-support

Onze inspanningstest bestaat uit twee delen; Een rustmeting en een maximale inspanningstest. 
Allereerst doen we een rustmeting, waarbij de rusthartslag, herstelcapaciteit en ademhaling wordt gemeten. Bijna iedereen is gefocust op de fietstest, maar als het lichaam in rust niet goed in balans is en niet optimaal herstelt, dan heeft een intensief trainingsprogramma totaal geen zin!

Als laatste onderdeel is de maximale inspanningstest, die op de fiets of de loopband uitgevoerd kan worden. In tegenstelling tot de geprogrammeerde testen in een hartslagmeter of trainingsapparaten, wordt tijdens de maximale inspanningstest de maximale hartslag daadwerkelijk gemeten. Zo sluit je uit dat men “volgens de rekenregels” op een te hoog of een te laag niveau traint. Daarnaast wordt het punt van verzuring, “het omslagpunt” gemeten en het herstelvermogen na de test.

Wat kost een inspanningstest ?

Met de resultaten wordt een persoonlijk advies/rapport opgesteld voor € 85,-.

Combi deal :

-Inspanningstest

-Herhalingstest (binnen 6 maand) : € 135,-.

De test wordt verricht bij Lampe therapie te Emmen